Yaz nihayet geldi

Tam havalar ısındı, yaz erken geldi derken birdenbire sanki kışı tekrar yaşadık. Yaz aşığı olarak havaların ısınmasını sabırsızlıkla bekleyen ben, tekrar güneşi görmekten çok mutluyum.

Güneş  enerjimi inanılmaz artırıyor, mutluluk hormonumu harekete geçiriyor. Bilim insanları güneş ışığına çıkmanın faydalarını anlata anlata bitiremiyorlar. Ama eğer korunmazsak cilde zararı da artık herkes tarafından çok iyi biliniyor. Güzellik merkezimizde her konuda son derece bilinçli müşterilerimizin güneşten korunmadığını görünce gerçekten çok şaşırıyorum. Ürün alsalar bile çoğu koruyucu ürünleri düzenli kullanmıyor, güneşin kalıcı zararlar vermesini görmezden gelebiliyor.
 
Oysaki her sabah yüzümüzü, cildimize uygun bir temizleyici ile yıkayıp temizledikten sonra mutlaka güneş kremi sürmeli ve gün içinde de tekrarlamalıyız.

Ten rengimize göre UVA/UVB güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı yüksek oranda koruma sağlayan ürünler tercih etmeliyiz. Cilt yaşlanması genel olarak genetik faktörlere bağlıdır. Fakat dış etkenlerin etkisi gelen yaşlanmada önemli orandadır. ‘Foto yaşlanma’ da dediğimiz ultraviyole ışınlarının etkisiyle oluşan kronik cilt hasarlarına etkili ürünlerle dur demek mümkün.
 
Foto yaşlanma; kızarıklık, lekelenme, kırışıklık ve elastikiyet kaybına neden olur. Hangimiz lekeli, kızarıklık içinde ya da sarkmış bir cilt ister ki?

O halde önerim; doğru dermokozmetik ürünlerini seçip yüz ve dekolte bölgemizde son derece düzenli kullanmamız. Peki, neden dermokozmetik?
 
Bu soruya basit bir cevap vermem gerekirse bunun sebebi zararlı kimyasal madde içermemeleridir.

Ürününüzü seçerken cildinize uygun SPF’yi belirlemeniz önemlidir. Yağ içermeyen ürünler tüm cilt tiplerine uyum sağlarken suya dayanıklı ürünler tercih edilirse daha uzun süreli koruma sağlanabilir. Bileşenlerinin içinde çinko oksit yerine titanyum dioksit olanlar tercih edilmelidir. Bunun nedeni çinko oksitin zararlı etkileridir: doğurganlığı azaltır ve kanseri tetikler. Bu iki çok önemli sebepten dolayı bileşenleri içinde çinko oksit yer alan ürünler tercih edilmemelidir.
 
Ürünümüzü doğru seçmek adına bu bilgiler şimdilik yeterli. Umarım katkı sağlayabilmişimdir. Geriye ürünlerimizi düzenli kullanıp güneşin tadını çıkartmak kalıyor.

Güneşli şahane günlerde güzellikler sizinle olsun.


Yaz nihayet geldi - Essplus Güzellik Merkezi

yaz-nihayet-geldi-