Güzellik durağı

Binlerce yıldır hayatımızın en önemli noktasında hep ‘güzellik’ oldu. Güzel bir gelecek, güzel bir anı, güzel bir yüz ve vücut… Bazen güzellik bir duruşta, bazen bir bakışta oldu bizim için. Aslında bir kelime ile pek çok değeri birleştirdik hep.

Bizler, özellikle kadınlar güzellik için bir harmoniye inanırız. Ruhun, yetkinliğin estetik görünüşün bir bütünü güzellik… Margaret Hungerford’un dediği gibi Güzellik görenin gözündedir.

PEKİ BİZ DAHA GÜZEL NASIL OLURUZ?

Bu hafta sizlere estetik güzellik için tam ihtiyacımız olan bir uygulamadan bahsedeceğim. Yaz ayları boyunca şehir değişiklikleri, açık büfe tatil masaları, sıcak hava, belkide soğuk ama şekerli gıdalar vücut yapımızda şişkinlik, deforme ve bölgesel kilo alımına neden olmuş olabilir. İşte tam bu noktada profesyonel yardım almaya karar mı verdiniz. O halde en değerli uygulama kesinlikle bölgesel incelme programı.

BÖLGESEL İNCELME PROGRAMI

Nedir Bölgesel İncelme Programı?

Fazla kilolar özellikle bel, karın, basen gibi bölgelerde depolanmaktadır. Kilo versek dahi bölgesel olarak yerleşmiş olan inatçı yağlardan kurtulmak için farklı yöntemler kullanmak gerekir. Bu yöntemlerden bazıları; kavitasyon, radyo frekans, vakum terapi, sonix, lenf drenaj, soğuk lipoliz, selülit masajlarıdır. Bölgesel incelme programı vücut analizi ile başlar. Bu analizle vücuttaki kas, yağ, su miktarları ölçülür. Vücut kitle endeksi, metabolizma hızı belirlenir, grafiker ve yazımsal olarak ölçülüp belirlenir. Bu ölçümle ideal kilo ve değerlere sahip olmak için uygulanması gereken program belirlenir. Soğuk lipoliz, kavitasyon, lenf drenaj ve sonix ile programa devam edilerek min 8 santim seçilen bölgede incelme sağlanabilir. Bu programlar uygulanırken min.2.5 litre su içmek, beslenmeye özen göstermek ve düzenli tempolu yürüyüşler yapmak programın başarısının en önemli destekleyicisidir.
Soğuk Lipoliz yöntemini biraz detaylandıralım. Son derece başarılı, seansın bitiminde dahi incelmenin görüldüğü bir bölgesel incelme şeklidir. Karın, bel, basen, iç bacak, kol ve sırtta uygulanır. Bu bölgedeki yağları -10 derecede vakumla dondurur. Donan ve kristalleşen yağlar içilen su ve yapılan metabolizmayı hızlandıracak hareketler (spor, sonix) ile vücuttan atılımı sağlanır. 2-3 ay incelmeye etkisi devam eder. Yapılacak bölgedeki yağlanma oranı miktarına göre %30-%50 arasında yağın vücuttan atılmasını sağlar.

Çok başarılı bir oran …

Nasıl olsa yaz bitti artık kazakları montları giyip fazlalıkları kapatabiliriz, baharda incelmek adına tekrar kolları sıvarız dediğimiz oluyor biliyorum. Ama ince, sıkılaşmış bir vücudun kendini ne kadar iyi hissettirdiği düşününce ‘evet bir şeyler yapmak şart’ demeye başlıyoruz.

Soğuk lipolizle yağları parçalayınca sıra sıkılaşmaya geliyor. Sıkılaşma yöntemleri neler? Bu yöntemler ne oranda sonuç getiriyor? Toksinler kilo vermemizi engeller mi? Peki hangi yöntemler iyi sonuç için uygun?

Daha sonra ise güneşle birlikte cildimizde beliren lekeler için neler yapabiliriz?
Bu cevaplar için bir sonraki yazıma kadar güzellikler sizinle olsun.
Güzellik durağı - Essplus Güzellik Merkezi

guzellik-duragi-