Selülit Uygulaması

SELÜLİT TEDAVİSİ 
 
Günümüzde bir çok kadında sıklıkla karşılaşılan,özellikle yaz aylarında kadınların kabusu haline gelen selülitler artık sorun olmaktan çıkıyor. Dolaşım bozukluğunun, gün içerisinde sıklıkla tüketilen gıdaların, hormanlarımızın ve hareketsiz kalmanın sonucunda meydana gelen portakal kabuğu görüntüsünün giderilmesi için uygulanır. Dolaşım düzenlenerek selülitli bölge hareketlendirilir. Hareketlenen selülitli bölge zamanla görünüm olarak düzleşir ve sıkılaşır.
 
SELÜLİT
 
Yağ hücreleri arasında dolaşımın bozulması nedeniyle hücrelerde sertleşme ve bozulmalar meydana gelir.Bozulmalar deri ile doku arasında boşluklar oluşmasına neden olur ve bu duruma selülit denir.Derinin altındaki yağ tabakasında oluştuğu için diyet ve spor yapmak selülit tedavisi için etkili bir yöntem değildir.Selülit bölgedeki kan dolaşımının yavaşlaması sonucu meydana gelmektedir.Kan dolaşımının yavaşladığı bölgede damardan doku sıvısı çıkar,çıkan bu sıvı bağ dokusu ile kaplanır ve deri altında boşluklara ve portakal kabuğu görünümüne neden olmaktadır.
 
SELÜLİT DERECELERİ
1.DERECE: Başlangıç seviyesindeki bu durum dışarıdan gözle görülmez,derinin elle sıkıştırılması sonucu görülebilir.
2.DERECE: Orta seviyede olan bu rahatsızlık dışarıdan bakıldığında çok belli olmasada görülebilir.
3.DERECE: Ağrılara varan ve oldukça belirgin şekilde gözüken rahatsızlıktır.
 
Yapılan uygulamaların kesin sonuç verebilmesi selilitin derecesine göre farklılık göstermektedir,yukarıda söz ettiğimiz birinci ve ikinci derecedeki rahatsızlıklar 8 ila 10 seans arasında tamamen çözülebilmektedir üçüncü derecedeki selülit sorunları ise en alt seviyelere inmektedir.
 
LENF DRENAJ 

Vücuttaki lenfatik ve venöz dolaşımını düzene koyan bir masaj cihazıdır. Damarlar arasında biriken sıvı dreneje edilir. Vücutta oluşan ödemin ve toksinlerin atılmasında, kan dolaşımının düzenlenmesinde, selülit tedavisinde, vücut sıkılaşmasında, bölgesel incelmede (kavitasyon sonrası parçalanan yağların atılımı) kullanılan bir cihazdır.

files/selülit tedavisi.jpg
Selülit Uygulaması

Selülit Uygulaması

Selülit Uygulaması - Essplus Güzellik Merkezi

selulit-uygulamasi-